Holandska manekenka

Lijepa Ivana je pronađena mrtva nakon trojke, svi su mislili da se ubila, a sada je priča dobila obrt

  • 28.11.2019. 20:52

Smrt Ivane Smit (18), holandske manekenke koja je prije dvije godine pronađena mrtva u Kuala Lampuru biće tretirana kao ubistvo, odlučile su vlasti Malezije.

Ivanino nago beživotno tijelo pronađeno je u decembru 2017. ispred solitera u Kuala Lampuru. Vjerovalo se da se Ivana bacila sa balkona stana na 20. spratu, u kom je kobne noći imala seksualne odnose sa američkim tajkunom Aleksom Džonsonom i njegovom suprugom Lunom.

Obdukcija je pokazala da je prije smrti u sebe unijela veće količine alkohola i opojnih droga. Međutim, iako su pronađeni i tragovi nasilja na njenom tijelu, kao i Džonsonov DNK ispod njenih noktiju, istraga o ubistvu nije pokrenuta, već je čitav slučaj tretiran kao samoubistvo.

Džonsonovi koji su bili privedeni nakon tragičnog događaja, ubrzo su pušteni i protiv njih nije podignuta optužnica. Bračni par je odmah potom napustio Maleziju.

Ivanin otac Marsel Smit je više od godinu dana nakon kćerkine smrti insistirao na tome da ona nije počinila samoubistvo. Tražio je ponavljanje istrage i tek su prošle sedmice vlasti u Maleziji odlučile su da okarakterišu Ivaninu smrt kao ubistvo i otpočnu novu istragu koja bi tačno trebalo da utvrdi šta se tačno dogodilo kobne noći.

"Sada Džonsonovi konačno mogu da budu saslušani kao osumnjičeni za ubistvo. Moraće da objasne kako neko ko je mrtav može da ustane i baci se sa terase. Sud u Maleziji je prihvatio nalaze patologa u kojima stoji da je Ivana bila mrtva pre nego što je pala sa velike visine", rekao je Smit za medije.

On je rekao da postoji sporazum o izručivanju između Malezije i SAD, gde se Džonsonovi trenutno nalaze, te da vjeruje da će ih policija u Maleziji konačno podrobno ispitati o čitavom slučaju.

Džonsonovi su se prvi put obratili medijima tek 18 mjeseci nakon tragedije i tvrdili su da nemaju nikakve veze sa Ivaninom smrću.

Priznali su da su kobne noći imali seksualne odnose s Ivanom u stanu nakon provoda u jednom klubu. Oboje su tvrdili da su duže vrijeme bili bliski sa holandskom manekenkom, kao i da ih je njena smrt veoma potresla.

- Ivana je bila naš prijatelj i te noći je dobrovoljno došla kod nas. Voljela bih da sam imala više vremena da je upoznam. Izgubila sam prijatelja - rekla je Džonsonova supruga Luna.

Pročitajte još:

Plač odjekuje gradom: Umjesto na svadbu, Raminu snaju voze na sahranu

Vjerenica Raminog sina poginula u zemljotresu

Dječak (16) teško povrijeđen na času fizičkog: Ima frakturu lobanje, ljekari mu se bore za život

Vozač iz BiH prevozio migrante u Sloveniji i izazvao sudar, dvoje mrtvih

Sa pet vozila prepriječili put kombiju za prevoz novca, pa ga opljačkali

U zemljotresu najviše stradala kuća Zdravka Čolića

Severina više neće živjeti sa sinom: Starateljstvo dobio Milan

Muškarac (50) se objesio u porodičnoj kući

Popović plaćao Severini 2.000 evra alimentaciju, a ovoliko sad ona plaća njemu

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос