Poštovati Rezolucija 1244 SB UN

Le Pen: Nacionalni skup oduvijek protiv nezavisnosti Kosova

  • 09.06.2019. 09:21

Predsjednik Nacionalnog skupa Marin le Pen izjavila je da se pokret kojim predsjedava oduvijek protivio nezavisnosti samoproglašenog Kosova, vodeći računa o tome da se poštuje Rezolucija 1244 Savjeta bezbjednosti UN.

Le Penova je za beogradske "Večernje novosti" istakla da se njena stranka, koja je na izborima za Evropski parlament osvojila najviše glasova u Francuskoj, radikalno protivi podršci EU iredentizmu, koji ima za cilj da oslabi nacije tako što će ih rasturiti. 

Na pitanje da li misli da Srbija treba da uđe u EU i da li je 2025. godina realan datum, Le Penova je podsjetila da se njena stranka bori protiv političkog sistema koji predstavlja EU i da je zbog toga protiv principa proširenja. 

"Ne vjerujem da Srbija ima interes da se integriše u ovaj sistem. Politika ucjena i prijetnji protiv Mađarske zbog toga što sa pravom odbija da bude podložna migrantskim kvotama i učestaloj politici uplitanja Evropske komisije u politički život država članica, signali su upozorenja koje ne treba zanemarivati", rekla je Le Penova. 

Govoreći o odnosima Francuske i Srbije, ona je istakla da su u pitanju veoma stari prijateljski odnosi koje vrijeme nije promijenilo. 

"Ovi odnosi, naravno, moraju da budu očuvani i obogaćeni ojačanim partnerstvom u okviru bilateralnih veza", rekla je Le Penova.