"Slučaja Skripalj"

Lavrov "skida kapu" britanskim diplomatama

  • 04.09.2018. 18:27

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da iskreno "skida kapu" britanskim diplomatama koji u procesu Bregzita mogu da ubijede evropske kolege da protjeraju ruske diplomate zbog "slučaja Skripalj".

Lavrov je u govoru pred studentima univerziteta MGIMO podsjetio da su evropske zemlje u početku bile uzdržane kada je u pitanju incident u Solzberiju, a da je kasnije Britanija ipak uspjela da nagovori dvije trećine članica EU da protjeraju dio ruskih diplomata, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim riječima, evropske diplomate su kasnije priznavale Moskvi da London nije Briselu predstavio nove dokaze o umiješanosti Rusije u "slučaj Skripalj", navodno trovanje nekadašnjeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Јulije.

"Britanske tradicije su dobro poznate. Iskreno skidam kapu britanskim diplomatama koji, u trenutku kada ta zemlja potpuno izlazi iz EU, imaju toliko uticaja na politiku EU prema Rusiji", rekao je Lavrov.

Sergej i Јulija Skripalj otrovani su nervnim agensom novičokom početkom marta u britanskom gradu Solzberiju, a za to su britanske vlasti optužile Rusiju, što ona demantuje.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић