Šef ruske diplomatije

Lavrov: Situacija u Nagorno-Karabahu je normalizovana

  • 06.05.2021. 15:54

JEREVAN - Situacija u Nagorno-Karabahu je normalizovana i ruski mirovnjaci rješavaju manje incidente odmah i veoma efikasno, rekao je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Mi vidimo pozitivne trendove u situaciji oko Nagorno-Karbaha. Situacija na terenu je suštinski normalizovana, ruski mirovnjaci raspoređeni duž linije razdvajanja djeluju kao garant bezbjednosti", rekao je Lavrov na sastanku sa jermenskim kolegom Arom Ajvazjanom.

On je dodao da ruske mirovne snage na licu mjesta rješavaju manje incidente, brzo i efikasno i da stalno prate proces razmjene ratnih zarobljenika.

Lavrov je dodao da trilateralna radna grupa na nivou zamjenika premijera "radi aktivno i bez problema".

"Mi smo zainteresovani za nastavak ovog rada jer je to doprinos dijalogu između Bakua i Jerevana kako bi se obezbijedio održivi razvoj Južnog Kavkaza", rekao je Lavrov.

Jermenski šef diplomatije naveo je da su "dvije strane već razgovarale o nekoliko pitanja u okviru rješavanja situacije u Nagorno-Karabahu", ističući važnost stvaranja uslova za nastavak mirovnog procesa, prenio je TASS.

"Najvažnije pitanje je da Azerbejdžan oslobodi sve ratne zarobljenike i pojedince u pritvoru i ovaj zadatak mora biti riješen što je prije moguće", dodao je Ajvazjan.

Prema njegovim riječima, hitno se moraju stvoriti uslovi za povratak izbjeglica svojim kućama, obezbijediti humanitarna pomoć civilima, obnoviti ekonomija Nagorno-Karabaha i deblokirati saobraćajne veze. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.