Ministar spoljnih poslova Rusije

Lavrov: Rusija zabrinuta zbog pojačanih aktivnosti NATO-a

  • 18.11.2019. 15:59

Rusija i Bjelorusija zabrinute su zbog pojačanih aktivnosti NATO-a blizu granica dvije zemlje, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je na zajedničkom sastanku odbora ministarstava spoljnih poslova dvije zemlje rekao da su Moskva i Minsk saglasni o situaciji u evroatlantskom regionu.

"Zabrinuti smo zbog nastavka vojnog unapređivanja i pojačanih vojnih aktivnosti NATO-a blizu naših granica", istakao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije naglasio je da Rusija i Bjelorusija smatraju da je ključno da se postupci NATO-a posmatraju u okviru obaveza svih zemalja članica OEBS-a da ne grade svoju bezbjednost na uštrb bezbjednosti drugih zemalja.

Lavrov je tokom sastanka rekao da su Rusija i Bjelorusija saglasne da je uvođenje jednostranih sankcija protivno međunarodnom pravu i da podriva povjerenje na svjetskoj sceni.

On je podsjetio da SAD i EU pribjegavaju unilateralnim sankcijama, čije uvođenje predstavlja kršenje Povelje UN, javio je TASS.

Ruski ministar napomenuo je da se Rusija i Bjelorusija razgovorima o akutnim problemima i negativnim pojavama na međunarodnoj sceni zalažu za ujedinjenje, a ne otuđivanje i stalno negativne scenarije kada se radi o bilateralnim odnosima sa trećim zemljama.

Lavrov je dodao da se Moskva i Minsk zalažu za razvoj i prepoznavanje konstruktivnih rješenja.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.