Ruski ministar spoljnih poslova

Lavrov: Rusija se neće pridružiti Sporazumu o zabrani nuklearnog oružja

  • 08.11.2019. 17:53

Rusija se neće pridružiti Sporazumu o zabrani nuklearnog oružja, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je rekao da Rusija vjeruje da je eliminisanje nuklearnog oružja moguće samo u kontekstu sveobuhvatnog i potpunog razoružavanja.

"Želim još jednom da naglasim da se Rusija neće pridružiti ovom sporazumu. Cilj izgradnje svijeta bez nuklearnog oružja jeste zajednički, ali ga ne bi trebalo dostizati jednostranim i prilično arogantnim metodama kao što je predviđeno u dokumentu sporazuma", poručio je Lavrov.

Lavrov je napomenuo da Rusija insistira na tome da je potpuna eliminacija nuklearnog oružja moguća samo uz jednaku i nedjeljivu bezbjednost za sve, uključujući zemlje koje posjeduju nuklearno oružje u okviru Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja.

Ruski ministar upozorio je da je opasna i obmanjujuća tendencija da se zemlje prisile da odustanu od nuklearnih arsenala bez vođenja računa o njihovim strateškim i bezbjednosnim interesima, javio je TASS.

Šef ruske diplomatije dodao je da je Rusija ubijeđena da se današnji rizici i prijetnje od širenja oružja mogu ukloniti samo uz strogo poštovanje Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja, uz vođenje računa o ravnoteži između neširenja, razoružavanja i mirnodopskog korišćenja nuklearne energije.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.