Ruski ministar spoljnih poslova

Lavrov poručio Pompeu: Pritisak sankcijama Rusiji uzaludan

  • 27.09.2019. 22:54

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je državnom sekretaru SAD Majklu Pompeu da je uzaludan pritisak sankcijama Rusiji, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da je Lavrov na marginama 74. sjednice Generalne skupštine UN u Njujorku istakao da je neprihvatljivo što američke vlasti nisu odobrile vize članovima ruske delegacije.

"Lavrov je naglasio da je Rusija otvorena za dijalog sa SAD u raznim područjima, ali da je konstruktivna saradnja moguća samo na bazi poštovanja interesa obje strane", ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da je Lavrov skrenuo pažnju na uzaludnost pokušaja da se izvrši pritisak na Rusij uvođenjem sankcija ili na bilo koji drugi način, te da takvi postupci mogu samo da ugroze mogućnost bilateralne saradnje u interesu pronalaska rješenja za važne probleme, ali i globalnu bezbjednost, javio je TASS.

U saopštenju se ističe da su Lavrov i Pompeo razgovarali o situaciji na Korejskom poluostrvu, u Siriji, Avganistanu, Ukrajini i na Bliskom istoku.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок