Ruski ministar spoljnih poslova

Lavrov: Nuklearni sporazum u opasnosti

  • 30.12.2019. 15:29

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas nakon susreta sa šefom iranske diplomatije Džavadom Zarifom u Moskvi da postoji opasnost da se nuklearni sporazum Teherana i svjetskih sila "raspadne" ukoliko ga ne budu poštovale SAD i EU.

Sporazumom koji je Iran 2015. godine postigao sa Velikom Britanijom, Kinom, Francuskom, Njemačkom, Rusijom i SAD ukinute su sankcije Teheranu u zamjenu za ograničenje nuklearnog programa.

Amerika se prošle godine povukla iz sporazuma i obnovila sankcije Iranu.

"Zbog destruktivnog stava koji Vašington neprestano zastupa, ovo važno dostignuće međunarodne diplomatije u opasnosti je da se raspadne", naglasio je Lavrov, ističući da ni kolege iz EU u potpunosti ne poštuju dogovor.

Kao odgovor na američke sankcije, Iran je vršio pritisak na evropske potpisnice da pronađu način da se ograniči uticaj na iransku ekonomiju. Iran je postepeno počeo da istupa iz sporazuma i prošle sedmice je, između ostalog, aktivirao dio reaktora za tešku vodu u postrojenju Arak.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.