Ministar inostranih poslova Rusije

Lavrov: Moskva podržava suprotstavljanje pritisku i ucjeni

  • 21.08.2019. 13:38

Rusija se u potpunosti solidariše sa Venecuelom u suprotstavljanju pritisku i ucjeni usmjerenih protiv te zemlje, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

On je na početku razgovora sa potpredsjednikom Venecuele Delsi Rodrigez u Moskvi podsjetio da je sastanak Koordinacionog biroa Pokreta nevrstanih održan u julu u Karakasu.

"Učesnici tog sastanka ponovo su izrazili solidarnost sa narodom i vlastima Venecuele u poštovanju normi i principa međunarodnog prava, prije svih onih koji su predviđeni Poveljom Ujedinjenih nacija", istakao je Lavrov.

Lavrov je rekao da će Rusija uvijek biti posvećena pomenutim principima, da će se uvijek solidarisati sa Venecuelom i da će podržati pravo bilo koje države da nezavisno odabere put svog razvoja i da se usprotivi bilo kakvim protivzakonitim jednostranim metodama ucjene ili vršenja pritiska, javio je TASS.

Šef ruske diplomatije dodao je da on i Rodrigezova planiraju da detaljno razgovaraju o saradnji Rusije i Venecuele na međunarodnim pitanjima, uključujući saradnju u UN i drugim multilateralnim platformama.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.