O borbi protiv terorizma

Lavrov: Forsiramo dijalog sa Amerikancima uprkos njihovim naporima da to izbjegnu

  • 03.04.2019. 22:27

Rusija ulaže napore u cilju nastavka dijaloga o borbi protiv terorizma sa SAD i EU pozivajući ih da se pridruže bazi podataka ruske Federalne službe bezbjednosti /FSB/ u vezi sa informacijama o stranim militantima, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Mi i dalje forsiramo dijalog o borbi protiv terorizma sa Amerikancima uprkos njihovim naporima da to izbjegnu", rekao je Lavrov za list "Moskovski komsomolets" /Moskovsky Komsomolets/. 

On je rekao da Rusija ulaže napore i u cilju dijaloga sa EU i da je iznijela određene inicijative, uključujući poziv da se priključi bazi podataka FSB-a, koja sadrži informacije o kretanju stranih militanata i terorista. 

Prema riječima Lavrova, teroristi koji su se borili u Siriji i koje su protjerale vladine snage i saveznici Damaska, mogli bi sada da se pojave u drugim zemljama kao što su Malezija i Indonezija. 

"Od izuzetnog je značaja prikupiti informacije o tim ljudima jer im se na taj način može ući u trag. Za nas je veoma važno da spriječimo njihov povratak u Rusiju", naglasio je Lavrov, prenio je TASS.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина