Zvaničnici Las Vegasa

Las Vegas: Zbog virusa korona beskućnici smješteni na parking

  • 31.03.2020. 12:47

Zvaničnici Las Vegasa pozvali su beskućnike da se smjeste na parkingu, jer je zbog epidemije korona virusa zatvoreno sklonište za beskućnike zbog jednog muškarca pozitivnog na Covid-19.

Za svakog beskućnika namijenjen je po jedan kvadrat, odnosno jedno parking mjesto, a vlasti su bile primorane da prenamijene parking nakon što je jedno sklonište za beskućnike katoličke dobrotvorne organizacije zatvoreno, prenosi NBC njuz.

To je potvrdio portparol grada za komunikacije Dejvid Riglmen.

Kako se navodi, prvobitno je bilo predviđeno da se na parking postave tepisi, ali su zvaničnici odustali od te ideje zbog traha da bi virus na taj način mogao brže da se širi.

Međutim, nakon što su se na društvenim medijima pojavile fotografije ljudi koji spavaju na betonu sa pokrivačima, mnogi su kritikovali vlasti navodeći da su beskućnike mogli da smjeste u hotelske sobe koje su ostale prazne zbog zatvaranja istih.

"Las vegas pakuje ljude u betonske mreže bez pogleda", rekao je bivši predsednički kandidat demokrata Hulijan Kastro i bivši sekretar za stanovanje i urbani razvoj u administraciji Baraka Obame.

On je kazao da je sada u gradu prazno 150.000 soba gde bi beskućnici mogli privremeno da se smjeste.

Među komentarima na društvenim mrežama mogli su da se pročitaju i oni u kojima korisnici ističu da je Nevada jedna od najbogatijih američkih saveznih država, a da pravi kutije za socijalno distanciranje na parkingu i smiješta u njih beskućnike.

U nedjelju je u to privremeno sklonište smješteno117 osoba, koji će u njemu ostati do petka.

Тагови:
  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.