Migrantska kriza

Kurc: Prilika za ispravljanje predrasuda

  • 10.09.2018. 20:30

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je da pozdravlja izjavu novog visokog komesara UN za izbjeglice Mišel Bašele kao "pružanje mogućnosti da se isprave predrasude i namjerno širenje netačnih informacija o Austriji".

Novi visoki komesar UN za ljudska prava predstavila je ranije danas plan da pošalje timove u Italiju i Austriju da sprovedu istragu o ophođenju prema migrantima. 

Ona je rekla da se postavljanje povratka migranata iz Evrope za prioritet, bez obezbjeđivanja poštovanja ključnih ljudskih prava, ne može smatrati zaštitnim odzivom. 

Bašele je istakla da se u njenoj kancelariji očekuje da se pošalje tim u Austriju, kako bi procijenio trenutni razvoj događaja, javio je AP. 

"Planiramo da pošaljemo osoblje i u Italiju, kako bi procijenili izvještaje o naglom porastu broja slučajeva nasilja i rasizma protiv migranata, osoba afričkog porijekla i Roma", rekla je ona. 

Bašele je u svom prvom govoru od kada je postavljena na novu dužnost, takođe, pozvala Kinu da dopusti ulaz posmatračima nakon "veoma uznemirujućih" optužbi u velikim edukativnim kampovima u kojima vlast drži pripadnike muslimanske manjine Ujgure u provinciji Sinđijang. 

Kina je odbacila optužbe o postojanju ovakvih kampova i optužila "spoljne faktore" da izazivaju nerede u ovom nemirnom regionu. 

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина