Melburn

Kuća strave: Hrvatica ubila troje svoje maloljetne djece

  • 16.01.2021. 10:39

Australski istražitelji više od 24 sata proveli su u kući porodice Perinović analizirajući mjesto zločina i izuzimajući dokaze koji bi pokušali dokučiti okolnosti strašne tragedije koja je pogodila sjeverno predgrađe Melbournea Tullamarine.

Scene u kući strave u ulici Burgess šokirale su ih, piše 24sata.

Tamo su pronađena tijela australske Hrvatice Katie (42), i njene maloljetne djece, Claire (7), Anne (5) i Matthewa (3). Istražioci su iznijeli više vreća dokaznog materijala, nakon čega je čišćenje doma trajalo nekoliko sati, prenosi Daily Telegraph Sidney.

Brojni prijatelji porodice, za koju kažu da su im se uvijek činili kao skladna, ispred kuće su ostavili cvijeće i svijeće, a među brojnim buketima našao se i jedan dirljivi dječji crtež koji prikazuje porodicu Perinović.

Tijela svoje supruge i djece našao je Tomislav Perinović (48), koji je došao kući iza podneva. Policija je njegov uznemirujući poziv primila u 12.20 sati, a čim su došli na mjesto zločina, priveli su ga u lisicama kao mogućeg osumnjičenog.

U četvrtak naveče, nakon što je ispitan, pušten je na slobodu. Ispitani su i brojni članovi porodice Perinović, prijatelji te komšije.

Kako se za sada vjeruje, Katie je prvo ubila svoju djecu izbovši ih kuhinjskim nožem, a potom je presudila i sebi.

Komšije koji su bili kod kuće u trenutku Tomova dolaska, Daniel and Vicky Schembri, kazali su kako je Tom zanijemio kada su mu policajci stavili lisice.

Dodali su da je izgledao iznimno uznemireno.

"Ovo mi je slomilo srce. Bili su dobri prijatelji, jako su se lijepo odnosili prema djeci", kazao je Daniel Schembri za Daily Telegraph Sidney.

Bob Hill, zamjenik načelnika tamošnje policije, kazao je kako će ova tragedija ostaviti velike posljedice u zajednici.

"Mnogi ljudi se bore kako bi razumjeli i pomirili se s ovom tragedijom", kazao je Hill.

Jedna od komšinica kazala je kako je u četvrtak prijepodne, oko 11.45 sati, čula neartikulisane vriskove iz pravca ulice Burgess, dok je komšija Freddie opisao kako je Katie u rastrojenom stanju došla do njegove kuće ponašajući se čudno.

Komšija Daniel Schembri rekao da je dan ranije tragedije Katie pozvonila na njihova vrata i donijela im vrećicu domaćih šljiva.

Komšije kažu da je Tomislav po cijele dane radio. S Katie se u zadnje vrijeme nešto čudno događalo.

Prije prije tri mjeseca iznenada je dala otkaz u Glenroy Physiotherapy Centeru, gdje je posljednjih sedam godina radila kao fizioterapeutkinja. Vjeruju da je upala u depresiju koja ju je dovela do smrti.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм