Svilajnac

Krvavi obračun supružnika na Badnje veče: "Ja sam završio, ubio sam je"

  • Извор: Телеграф
  • 07.01.2022. 19:02

D. T. (68) iz Kušiljeva kod Svilajnca lovačkom puškom ubio nevjenčanu suprugu T. P. (61), a potom pobjegao u garažu i nožem sebi nanio teške tjelesne povrede.

- Ja sam završio. Ubio sam je! - rekao mi je D. T. kada sam, na molbu komšinice, koju je zvala T.P., jer se plašila da je D. T. ne ubije, otišao da vidim šta se dešava u njihovoj kući - priča rođak Slađan Todorović D.T., prenose Novosti.

- Mislio sam da ju je pretukao. Ali, kada sam ušao u kuću, krv je bila svuda. Tijelo joj je bilo u spavaćoj sobi, a noge u hodniku. Okrenuo sam se prema D. T. i pitao ga šta je to uradio, a on mi je, držeći lovačku pušku u rukama, odgovorio da će sada i sebi da presudi. Prisjelo nam je i Badnje veče i Božić - dodaje Slađan.

Svi u komšiluku smo potreseni

Slađan kaže da je nekako uspio da smiri D. T., koji je odložio pušku. Pošto je ušao u kuću u kojoj se dogodio zločin, a trebalo je da ide u treću smjenu, Slađan mu je rekao da će morati da zove policiju i nadležnima da se javi da neće doći na posao. Slađan je otišao do svoje kuće, koja je preko puta kuće D. T. i objavio telefonske pozive. U međuvremenu je stiglo nekoliko policijskih patrola. Kako nisu našli ni D. T., ni pušku, vidjeli su odškrinuta vrata na garaži i tamo ga i pronašli.


- Kako sam saznao, D. T. se već tri puta ubo nožem. Hitna pomoć ga je stavila u sanitet. Tako sam i njegovu pokojnu ženu Z. T., koja je bolovala od karcinoma, pratio sanitetom. Ali dok smo stigli u Hitnu, ona je umrla. Sad sam tako i njega ispratio. Nisu imali djece. D. T. ima dvije sestre po ocu u Svilajncu, ali nisu u dobrim odnosima. Bio je svjestan i rekao je da ključeve od kuće poslije uviđaja daju meni. Čuo sam da je u Kliničkom centru u Kragujevcu i da mu je stanje stabilno – dodaje Slađan.

Kćerka T. P., koja joj je otključao kuću da bi uzela stvari svoje majke, nije željela da govori za medije.

- T. P. me je telefonom pozvala oko deset uveče. Bila je veoma uznemirena, zapomagala je i molila me da pozovem policiju, jer će D. T. da je ubije. Bila sam u šoku. Odmah sam otrčala do komšije Slađana da mu to kažem. Kada je policija došla, nije ga našla u kući. Onda su nama naredili da uđemo u kuće i da se zaključamo, dok ga ne nađu, jer su mislili da je pobjegao. Poslije smo čuli da su ga našli u garaži. Znam samo da je T. P. ostavila D. T. prije dva mjeseca. Bolje da se nije ni vraćala. Bila je mnogo fina, kulturna i fina. Pisala je i knjige – uzrujano će komšinica D. T.

D. T. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Izbjegao zatvor za saobraćajnu nesreću

Rođak D.T., M. T. kaže da ne zna zašto je D. T. počinio ovaj zločin kada je sve imao, a kako je radio u Austriji, napravio je palatu. Kada je izašao da obiđe koze, vidio je policajce koji su stajali ispred kapije D. T. i govorili mu: „Predaj se!“.

- Bože, Bože, ne mogu da vjerujem da ju je ubio. Ja jesam čuo pucanj, ali mnogo su bacali petarde, pa nisam ništa posumnjao. Iako smo familija, 35 godina ne razgovaramo. Tužio nas je zbog loze, zbog cvijeća. Dolazila nam je inspekcija i policija. Ali su mi uvijek rekli da moraju da dođu, ali da znaju ko sam ja, a ko je on. Prije 20 godina kod farme je autom udario Peru Antića, koji je bio bogalj. Od siline udarca, Pera je završio na haubi, ali D. T. to uopšte nije vidio. Vjerovatno je bio pijan, jer je ranije mnogo pio. Onda su ga neki ljudi zaustavili, a on im je rekao da je ubio srndaća. Kakav srndać?! Ubio si čoveka!“, rekli su mu ti ljudi. Pet godina nije dolazio iz Austrije, dok nije isteklo vrijeme za kaznu – potreseno priča Mališa.

Komšije su u šoku

- Stvarno ne znam šta da kažem. Tek sad smo čuli šta se dogodilo. Ju, ju, ne mogu da vjerujem šta je uradio. Prije dva sata sam pročitala na internetu. Noge su mi se oduzele – kaže komšinica D. T.

Komšija Živomir Petrović navodi da nikada nije imao problem sa D. T.

- Znam da je 40 dana poslije smrti pokojne supruge Z. T. tražio od sveštenika da poništi crkveno vjenčanje. Poslije je doveo T. P., koja je stalno nekud putovala, jer je radila. Ne znam šta ga je natjeralo da je ubije. Sa prvom suprugom je kupio stan i kuću u Vrnjačkoj Banji i sredio kuću u Kušiljevu. Sve je imao – kaže Živomir.

(Telegraf)

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок