Tragedija na jugu Filipina

Krokodil ugrabio dječaka iz čamca i pojeo ga

20:57, 15.08.2019.
Izvor: Telegraf.rs
Užas na jugu Filipina, krokodil je pojeo desetogodišnjeg dječaka pred njegovim bratom i sestrom. Navodno ga je ugrabio iz čamca na kojem je dječak bio sa bratom i sestrom, u blizini grada Balabac, područja poznatog po napadima ogromnih krokodila.

Smanjivanje staništa slanih voda dovelo je do više napada životinja na ljude, saopštile su vlasti na Filipinima.

Otac jadnog dječaka nije mogao da nađe sina tokom pretresa u toku noći, ali je ribar kasnije otkrio dječakove ostatke u močvari.

Naglo rastuća ekonomija, urbanizacija i brojnije stanovništvo Filipina značilo je da će krokodili, koji mogu narasti do oko pet metara i težiti do tone, biti istjerani iz svojih staništa. Кao rezultat toga, posljednjih godina zabilježen je veći broj napada.

"Od 2015. godine nikada nismo imali godinu sa nultim napadima krokodila u Balabacu," rekao je Jovic Pabelo, portparol Vladinog savjeta za očuvanje životne sredine ostrvske grupe u Palavu koja uključuje Balabac.

"To je borba oko vode," rekao je on.

U februaru ove godine krokodil je napao dvanaestogodišnjaka koji je plivao u rijeci Balabac, ali dječak je uspio da se otrgne od životinje kada su njegovi braća i sestre veslima udarali krokodila po glavi, sve dok nije pustio dječaka," rekao je Pabelo.