Nekontrolisano se trese

Koronavirus: Uznemirijući snimak pacijenta zaraženog koronavirusom

15:19, 26.01.2020.
Snimak pacijenta koji se trese u hodniku jedne od bolnica u Vuhanu obišao je svijet.

Iako prizor više podsjeća na nešto što viđamo u horor filmovima, riječ je o jednom od pacijenata zaraženih ozloglašenim koronavirusom, prenose mediji.

Na snimku se vidi kako se osoba pokrivena jorganom nekontrolisano trese, dok joj jedna žena drži glavu. Poznato je da virus izaziva groznicu, napade i konvulzije, piše britanski “San”, koji je prenio ovaj uznemirujući snimak.

Prvi pacijent koji se oporavio od ove bolesti, takođe je posvjedočio da je imao jake groznice danima prije nego što je prebačen u bolnički karantin. Ostali simptomi nalik su običnom gripu, poput otežang disanja i povišene temperature, što ovaj virus čini još težim da otkrivanje.

Upravo zbog toga u bolnicama u Vuhanu ovih dana ogromni su redovi. Svi oni koji žele da provjere da li imaju virus, moraju da čekaju i po dva dana da dođu do ljekara, pa su bolnice prepune, navodi “Saut čajna morning post”.

Nema dovoljno mjesta ni za one koji bi trebalo da leže u bolnici, o čemu svjedoče i brojni snimci nalik ovom, gdje se vide zaraženi po hodnicima, uglavnom prekriveni jorganima u strahu da se zaraza ne širi dalje.

Broj smrtnih slučajeva porastao je na 56, a broj zaraženih 2.000. Većina ih je u Vuhanu, gradu od 11 miliona ljudi koji već danima zatvoren, kako za one koji dolaze, tako i za one koji bi da odu.

(Izvor: Sun)