Teksas

Korona proglasila kraj ljubavne priče duge 53 godine: Bračni par umro držeći se za ruke

17:30, 02.07.2020.
Beti i Kurtis Tarplej nakon 53 godine bračnog života umrli su od posljedica korona virusa u razmaku od sat vremena u bolnici u Teksasu. Posljednje trenutke proveli su držeći se za ruke.

Beti je primljena u bolnicu 9. juna, a Kurtis dva dana poslije. Oboje su bili pozitivni na korona virus. Njihov sin Tim rekao kako se njegov otac dobro oporavljao, ali mamino se stanje pogoršalo.

Beti je nazvala njega i njegovu sestru i rekla im da je spremna za “odlazak”. Tim to nikako nije mogao prihvatiti.

– Ljutito sam vrisnuo kada mi je to rekla. Razmišljao sam samo o tome kako joj trebam još puno toga pokazati i da ne može otići – ispričao je Tim.

Obavijestio je oca o stanju njegove mame i rekao mu koliko ga ona voli. Ubrzo nakon što je to čuo, Kurtisu je naglo pao nivo kiseonika.

– Mislim da se otac borio najviše zbog mame, a kada je znao da ni ona nije dobro, tada se pomirio s tim da i on odustane – rekao je njihov sin.

Blejk Tron, medicinski radnik koji se brinuo za Kurtisa pobrinuo se da Beti premjeste u isti odjel gdje je bio i Kurtis.

– Oči su mu se otvorile, a obrve podigle. Razumio je šta smo mu rekli. Znao je da je ona tamo. Očito su se dovoljno dobro poznavali da su mogli bez riječi komunicirati – ispričao je Throne koji je potom stavio Betinu ruku na Kurtisovu.

Beti je umrla nakon 20 minuta, a Kurtis oko 45 minuta kasnije.