Pao na alko-testu

Kopilot popio 10 piva i bocu vina prije leta

  • 15.03.2019. 21:44

Kopilot Er Džapana pao na alko-testu nakon što je veče i jutro prije leta konzimirao veće količine alkohola.

Kompanija Nipon Ervejz objavila je danas da je međunarodni let kompanije ANA odložen ranije u toku dana nakon što je alko-test pokazao da je kopilot prešao dozvoljenu granicu alkohola.

Kopilot Er Džapana je u srijedu uveče kod kuće i u baru popio više od 10 limenki piva od 0,33l i dvije čaše bijelog vina, a bocu crnog vina u četvrtak ujutro prije leta zakazanog za 0:55.

ANA, kojoj pripadaju i Nipon Ervejz i Er Džapan, zabranjuje konzumiranje alkohola 12 sati prije leta.

Kopilota je zamenio drugi pilot, što je dovelo do kašnjenja od devet minuta leta sa tokijskog aerodroma Haneda u Hong Kong, prenosi japanska agencija Kjodo.

Najnoviji incident dogodio se poslije upozorenja Ministarstva za zemljište, infrastrukturu, saobraćaj i turizam upozorilo kompaniji Er Džapan da poboljša kontrole nakon što je utvrđrno da je jedan kopilot avio kompanije prošlog mjeseca prešao dopuštenu granicu u piću.

Japanska avio industrija pogođena je nizom incidenata u kojima je posada konzumirala alkohol, što je navelo ministarstvo da pozove prevoznike da preispitaju svoja pravila i uvedu obavezne alko-testove za pilote.
 

Тагови: