Logističke greške

Kina uzvrća udarac: Pokrenuli ISTRAGU protiv američke kompanije "FEDEKS"

  • 04.06.2019. 16:06

Kineske vlasti su pokrenule istragu protiv američke kompanije "Fedeks", za koju se sumnja da je narušila prava i pravne interese kineskih kupaca. Logističke greške mogu skupo koštati "Fedeks" ako Kina odluči da zabrani usluge kompanije na svojoj teritoriji.

Jedan od primalaca, kako pišu mediji, bio je tehnološki gigant "Huawei". Kineska kompanija je optužila "Fedeks" da je preusmerila svoju poštu u SAD, koja je poslata iz Japana u nekoliko kancelarija u Kini. Pored toga, "Huawei" je izvjestio da je "Fedeks" pokušao da preusmeri još dva paketa u SAD, koji su poslati iz Vijetnama u Hong Kong i Singapur.

U "Fedeksu" su izrazili žaljenje zbog ovog incidenta, tvrdeći da su to bili izolovani slučajevi. Prema američkoj poštanskoj kompaniji, preusmeravanje je izvršeno slučajno i trebalo je da paketi budu vraćeni pošiljaocima.

Međutim, u "Huawei" se pitaju da li su se ti propusti desili nevoljno, javlja agencija AP.

"Ako su naša prava zaista prekršena, imamo pravne razloge da se branimo", rekao je "Huawei"glavni advokat Song Liuping.

Prema ruskom portalu "Top vor", "Fedeksove" logističke greške mogu dovesti do toga da Peking odluči da zabrani prisustvo američke kompanije na kineskom tržištu.

Trenutno azijski gigant ima upravo najveći broj korisnika koji koriste logističke i poštanske usluge ove kompanije.

"Kina je odlučila da ne bude puki posmatrač i odgovorila je na američke sankcije koje su uvedene kako bi destabilizovale "Huawei" piše autor članka.

Sredinom maja je američka vlada stavila "Huawei" na crnu listu i ograničila kupovinu rezervnih dijelova i usluga na američkom tržištu bez odgovarajućeg odobrenja iz Vašingtona.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.