Zelenski saopštio

Kijev u petak zatvara granicu i za ukrajinske državljane u inostranstvu

  • 26.03.2020. 20:44

Ukrajinska granica biće zatvorena za sve državljane Ukrajine koji se ne vrate u zemlju sutra do kraja dana, izjavio je ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenski.

On je u televizijskom obraćanju poručio da će sutra do kraja dana biti zatvorena granica i da će biti obustavljen sav prevoz putnika.

Zelenski je podsjetio da je prije dvije sedmice pozvao sve državljane Ukrajine da se smjesta vrate u zemlju.

Prema riječima Zelenskog, većina Ukrajinaca se vratila u sopstvenoj režiji, dok je više od 80.000 njih u zemlju vraćeno avionima, vozovima i autobusima.

- Danas nemamo više vremena za čekanje. Suočeni smo sa teškim izborom između državljana koji su u inostranstvu i bezbjednosti 40 miliona građana u zemlji. Naša dužnost, kao države, je da se brinemo za svakog ukrajinskog državljanina - naglasio je Zelenski.

Zelenski je rekao da će se za one koji ne uspiju da se danas i sutra vrate u zemlju pobrinuti diplomatske misije u inostranstvu, javio je TASS.

Predsjednik Ukrajine napomenuo je da niko neće zaboraviti ni na jednog ukrajinskog državljanina koji ostane u inostranstvu.

- Postepeno ćemo vas vraćati iz inostranstva, ali u skladu sa epidemiološkom situacijom tamo gdje se nalazite, kao i mogućnošću da obezbijedimo sva neophodna sredstva i spremnošću zdravstvenog sistema za vašu obaveznu izolaciju - istakao je Zelenski.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.