Saudijska Arabija  

Kašogija godinama uznemiravali trolovi

  • 21.10.2018. 08:41

Saudijska Arabija angažovala je pravu malu internet vojsku kako bi na društvenoj mreži "Tviter" uznemiravali novinara DŽamala Kašogija i druge kritičare Rijada, piše danas američki dnevnik "NJujork tajms".

List navodi da je u to bila uključena i takozvana farma trolova koja se nalazi u Rijadu sa koje se, kako se sumnja, vrši špijunaža unutar "Tvitera" radi nadgledanja korisnika. 

"NJujork tajms" piše da su saudijski operativci kampanju uznemiravanja na društvenoj mreži počeli 2010. godine. 

Pozivajući se na američke i saudijske zvaničnike, list navodi da je tvorac te strategije Saud al Kahtani, savjetnik princa Mohameda bin Salmana 

Predstavnici "Tvitera" i saudijske Ambasade u Vašingtonu nisu željeli da komentarišu pisanje lista. 

Saudijska Arabija juče je saopštila da je novinar DŽamal Kašogi, koji se vodio kao nestao od 2. oktobra kada je ušao u konzulat te zemlje u Istanbulu, ubijen u tuči unutar objekta i da su dva zvaničnika otpuštena zbog njegove smrti. 

Turski zvaničnici izjavili su juče da je Kašogi ubijen i da su njegovo tijelo isjekli pripadnici saudijskih bezbjednosnih snaga. 

Saudijski mediji javili su juče da je Kahtani jedan od pet zvaničnika koje je kralj Salman otpustio nakon međunarodnih kritika zbog nestanka Kašogija. 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.