Član desničarske partije

Karma: Protivnik vakcinacije obolio od boginja

11:48, 20.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Član italijanske krajnje desničarske partije Sjeverna Liga i jedan od glasnih protivnika vakcinacije Masimilijano Fedriga završio je u bolnici, i to baš zbog boginja.

Fedriga je objavio da je četiri dana bio u bolnici pošto je prošle nedjelje "zaradio" boginje.

"Dobro sam. Sad sam kod kuće i oporavljam se, svima se zahvaljujem", napisao je Fedriga na dTviteru pošto je otpušten iz bolnice, prenosi Indipendent.

FOn je poznat kao jedan od najglasnijih protivnika italijanskog zakona iz 2017. o obaveznoj vakcinaciji djece prije polaska u školu.

Kako se navodi, Fedriga je isticao da roditelje ne bi trebalo "prisiljavati" da vakcinišu djecu. On je priznao da su njegova djeca vakcinisana, a porekao je i da je eksplicitno protiv vakcinacije.

"Uvijek sam govorio da sam za vakcinu i da je za postizanje rezultata neophodno povjerenje roditelja, a ne nametanje. Kritičari su čak rekli da ću dobiti boginje od djece, a ne shvataju da su moja djeca vakcinisana, kao što sam rekao u mnogim intervjuima", rekao je on u jednom od ranijih intervjua.

Slučaj Masimilijana Fedrige prokomentarisao je i poznati italijanski ljekar Roberto Burioni, koji je poželeo Federigi brz oporavak, ali i iskoristio njegov slučaj da ukaže na važnost vakcinacije.

"Јedini način da izbjegnemo ovu tragediju jeste vakcinacija kako bismo spriječili cirkulaciju tog opasnog virusa", naglasio je Burioni.