Član desničarske partije

Karma: Protivnik vakcinacije obolio od boginja

  • 20.03.2019. 11:48

Član italijanske krajnje desničarske partije Sjeverna Liga i jedan od glasnih protivnika vakcinacije Masimilijano Fedriga završio je u bolnici, i to baš zbog boginja.

Fedriga je objavio da je četiri dana bio u bolnici pošto je prošle nedjelje "zaradio" boginje.

"Dobro sam. Sad sam kod kuće i oporavljam se, svima se zahvaljujem", napisao je Fedriga na dTviteru pošto je otpušten iz bolnice, prenosi Indipendent.

FOn je poznat kao jedan od najglasnijih protivnika italijanskog zakona iz 2017. o obaveznoj vakcinaciji djece prije polaska u školu.

Kako se navodi, Fedriga je isticao da roditelje ne bi trebalo "prisiljavati" da vakcinišu djecu. On je priznao da su njegova djeca vakcinisana, a porekao je i da je eksplicitno protiv vakcinacije.

"Uvijek sam govorio da sam za vakcinu i da je za postizanje rezultata neophodno povjerenje roditelja, a ne nametanje. Kritičari su čak rekli da ću dobiti boginje od djece, a ne shvataju da su moja djeca vakcinisana, kao što sam rekao u mnogim intervjuima", rekao je on u jednom od ranijih intervjua.

Slučaj Masimilijana Fedrige prokomentarisao je i poznati italijanski ljekar Roberto Burioni, koji je poželeo Federigi brz oporavak, ali i iskoristio njegov slučaj da ukaže na važnost vakcinacije.

"Јedini način da izbjegnemo ovu tragediju jeste vakcinacija kako bismo spriječili cirkulaciju tog opasnog virusa", naglasio je Burioni.

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.