Nosi elektronski aparat

Kapetan osumnjičen za tragediju kod Budimpešte pušten na slobodu

  • 13.06.2019. 20:21

Kapetan putničkog broda za krstarenje Jurij C, osumnjičen da je odgovoran za prošlomjesečni sudar sa brodom za razgledanje na Dunavu kod Budimpešte, pušten je na slobodu uz kauciju, saopštio je danas sud u Budimpešti.

Glavni gradski sud je saopštio da ukrajinski kapetan, ranije identifikovan samo kao Jurij C, ne može da napusti Budimpeštu, mora da nosi elektronski aparat za praćenje i dvaput nedjeljno treba da se javlja istražiteljima, prenosi AP.

Kruzer “Vajking Sigin”, u vlasništvu švajcarske kompanije, kojim je upravljao ukrajinski kapetan sudario se sa malim brodom za razgledanje “Hableanijem” (Sirena) po jakom nevremenu 29. maja kod mosta Margit blizu zgrade mađarskog parlamenta.

U nesreći je nastradalo 25 osoba, 23 Južnokorejca i dva mađarska člana posade, a još tri Južnokorejca vode se kao nestali, dok je samo sedam osoba spaseno.

Kapetan “Vajking Sigina” uhapšen je 1. juna i određen mu je pritvor od 30 dana, kao i kaucija od 52.600 dolara. On je bio u pritvoru dok je razmatrana žalba tužioca koji se protivio uslovnom puštanju na slobodu, a Apelacioni sud u utorak je odbacio žalbu tužilaštva.

Iako je uslovno pušten, kapetan će biti pod policijskim nadzorom dok se ne donese odluka o ročištu, ali maksimalno četiri mjeseca, saopštio je sud u Budimpešti.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.