Video snimak koji je obišao svijet

Kanadski imam šokirao javnost: Reći "Srećan Božić" je gore od ubistva

  • 26.12.2018. 09:13

Institut za istraživanje medija na Bliskom istoku objavio je video-snimak u kojem kanadski imam šeik Junus Katrada upozorava da muslimani koji hrišćanima čestitaju Božić čine zločin veći od ubistva.

Katrada je tokom propovijedi uoči božićnih praznika širom svijeta izrazio žaljenje zbog muslimanske percepcije praznika koji je nazvao lažnim i istakao da bi svi muslimani trebalo da budu uvrijeđeni zbog hrišćanskih vjerovanja. 

"Postoje oni koji će im reći 'Srećan Božić'. Na čemu im čestitate? Na rođenju njihovog Boga? Je li to prihvatljivo za jednog muslimana? Da li to sada odobravate njihovo vjerovanje? Odobravate time što to izgovorite", napomenuo je Katrada. 

Katrada je nastavio izlaganje tako što je rekao da grijesi prevara, laganja ili ubistva "nisu ništa u poređenju sa čestitanjem nemuslimanskih praznika", javio je "Sputnjik". 

Kanadski imam je naglasio da ovakvim komentarima ne poziva muslimane na nasilje prema hrišćanima. 

"Ne kažem, niti sam ikada rekao, da ih treba ubijati ili im bilo šta učiniti. Jer Alah nam govori da ne dozvolimo da zbog neprijateljstva koje može da postoji između vas i drugih budete nepravedni prema njima. Budite pravedni", dodao je Katrada.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.