Povrijeđena i dvojica Amerikanaca

Kanađanin poginuo na vojnoj vježbi u Bugarskoj, nije mu se otvorio padobran

  • 18.06.2019. 16:56

Kanadski padobranac poginuo je u noći na utorak na vojnoj vježbi pod američkom komandom u Bugarskoj, a drugi Kanađanin i dvojica Amerikanaca su povrijeđeni, pišu bugarska glasila.

Portparolka bugarske vojske Violina Valeva rekla je da su žrtve strani državljani, ali nije navela iz kojih su zemalja. Vojnici su skakali padobranom po noći s visine od 400 metara, dodala je.

Nesreća se dogodila iznad aerodroma Češnigirova, blizu Plovdiva na jugu, dok su snage za brzu intervenciju izvodile padobranske skokove u okviru vježbe Brzi odgovor u kojoj je učestvovalo više zemalja NATO-a, saopštilo je ministarstvo obrane.

Povrijeđena trojica nisu u životnoj opasnosti

Kako piše informativna mrežna stranica Traffic.news, kanadskom vojniku nije se otvorio padobran, a druga trojica su povrijeđena jer su iskočili prebrzo jedan za drugim. Život im nije u opasnosti, piše portal Dnevnik.bg.

Brzi odgovor je vježba pod američkom komandom koja se od 11. do 24. juna održava u Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj uz sudjelovanje 5600 vojnika, među kojima je 1495 padobranaca. U njoj sudjeluju Francuska, Njemačka, Italija, Holandija, Španjolska, Velika Britanija, Sjedinjene Države i Kanada.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.