Kampanja "Srbi za Trampa" dobila veliku podršku

  • 10.08.2020. 10:44

Kampanja "Srbi za Trampa" samo u prvoj sedmici dobila je veliku podršku, između ostalog i prvu službenu Dena Seversona, komandanta mornarice i "top gan" pilota u penziji, koji se kandiduje za Kongres u 19. okrugu na Floridi.

Kampanja je počela 3. avgusta sa ciljem da "mobiliše" oko milion državljana SAD srpskog porijekla da se pridruže organizovanom naporu i pomognu ponovni izbor Donalda Trampa za američkog predsjednika.

Odgovarajući na podršku srpsko-američkoj zajednici, učesnici kampanje "Srbi za Trampa" odlučili su da Seversona proglase "počasnim Srbinom", javio je Srpski radio Čikago.

Severson je rekao da se SAD suočavaju sa "velikim pritiskom i kretanju demokrata prema komunizmu", te dodao da Srbi u Americi razumiju "koliko destruktivan komunizam može biti".

"Divno je vidjeti ih kako se udružuju da spriječe da radikalna ljevica uspostavi nešto tako opasno u našoj zemlji", istakao je Severson.

Kampanju su pokrenule Olga Ravasi i Pamela Kolins s ciljem promovisanja građanskog i političkog angažmana srpske zajednice u SAD.

One su navele da podržavaju Trampa jer se nacija suočava sa egzistencijalnom krizom, te je u vrijeme velike nestabilnosti potreban kontinuitet snažnog vođstva predsjednika Trampa, povjerenje u vremenu teških odluka i prijeka potreba za zakonom i redom.

Učesnici kampanje "Srbi za Trampa" planiraju da nastave razvoj mreže kako bi formirali snažnu bazu pristalica u svakoj ključnoj saveznoj državi, što je vrlo značajno za ponovni izbor Trampa, prenio je "Sputnjik".