Vozač nije uhapšen

Kamionet se zabio u grupu motociklista, sedam osoba poginulo

  • 23.06.2019. 08:08

U sudaru kamioneta i grupe motocikala na jednom putu u američkoj saveznoj državi Nju Hempšir poginulo je sedam osoba, a tri su povrijeđene.

U stravičnoj, jednoj od najvećih motociklističkoj nesreći u američkoj istoriji, u petak oko 18:30 po lokalnom vremenu, u Rendolfu, mjestu s 300-tinak stanovnika, u šumovitom dijelu američke savezne države Nju Hempšir, tri sata vožnje od Bostona, na Route 2, na putu sa dvije trake i zabranom pretjecanja, došlo je do teške saobraćajne nesreće.

Iz zasad nepoznatih razloga, 2,5-tonskim kamioner "Dodge Ram 2500", koji je vozio 23-godišnji Volodoimir Zhukovski skrenuo na suprotnu stranu puta te se zabio u desetak bajkera, članova 'Marine veterans motorcycle club'...

Oni su, dvjestotinjak metara od odmorišta s motelom, gdje su bili smješteni, upravo ubrzali do ograničene brzine, vozeći u smjeru istoka. Na mjestu nezapamćene nesreće poginula su sedmorica motociklista, a trojica su povrijeđena, jedan kritično. Vozač kamioneta lakše je povrijeđen.

Magnitudu udaraca, krš i lom, potvrđuje što je ogromni, masivni pikap sletio s ceste i zapalio se. Zhukovski je bio sam u vozilu.

Je li vozač pobjegao s mjesta nesreće i je li u pitanju bio alkohol, odnosno droga, zamjenik glavnog tužioca Nju Hempšira, odbio je komentarisati, pozivajući se na istragu. Vozač zasad nije uhapšen. 

(autoportal.hr)

Тагови: