Prijeti mu kazna zatvora od osam godina

Kamiondžija izazvao haos: Pričinio štetu od dva i po miliona evra

  • 16.01.2020. 18:16

Uroš A. (66) iz Srbije mogao bi biti osuđen na osam godina zatvora u Češkoj nakon što je skrivio tešku saobraćajnu nesreću kod Praga u kojoj je teško povrijeđeno šest osoba.

Srbijanac se tereti da je u septembru prošle godine kamionom stao na šine u trenutku dok je nailazio voz u kom je bilo 220 putnika, svjesno zanemarujući spuštene branike i saobraćajnu signalizaciju. Kako tamošnji mediji pišu, on je kamionom stajao na šinama pune dvije minute prije nego što je na njega naletio voz.

Od siline udara voz je izletio iz šina, a povrijeđeno je šest osoba, dok je pričinjena materijalna šteta od dva i po miliona eura. Uroš A., koji je profesionalni vozač u penziji, priveden je nekoliko dana nakon nesreće.

Na početku suđenja Uroš A. je tvrdio da je do nesreće došlo jer je izgubio svijest za volanom. Kako je rekao, on je prošao kroz rampu jer je mislio da se branici podižu, a ne da se spuštaju i dodao da nije video svjetlosnu signalizaciju, tačnije da iste nije ni bilo.

- Tada sam razmišljao da li da probijem branike, ali nisam smio, jer nisam želio da sebi napravim problem - rekao je Uroš A.

Tužilac je rekao da odbranu Uroša A. demantira raniji iskaz koji je dao, kao i podaci s tahografa.

 

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)