Red i zakon!

Kako je Tramp vidio proteste: Mnogo manja gužva nego što se očekivalo

  • 07.06.2020. 08:45

Američki predsjednik Donald Tramp komentarusai je na Tviteru masovne proteste održane širom SAD zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda koji je preminuo usljed policijske brutalnosti prilikom hapšenja u Minesoti, 25. maja. 

Hiljade demonstranata pod parolom "Crni životi su važni" okupilo se na ulicama Vašingtona, a ispred Bijele kuće, pored ostalog, skandirali su Trampu da se iseli. 

Američki predsjednik poruku je poslao putem Tvitera. 

- Red i zakon - poručio je Tramp u jednom tvitu, a potom dodao: 

- Mnogo manja gužva u D.C., nego što se predviđalo. Nacionalna garda, Tajna služba i D.C. policija obavljaju fantastičan posao. Hvala vam!

Tramp je za Mjurijel Bouser, gradonačelnicu Vašingtona, koja se takođe pridružila demonstrantima rekao da je nije sposobna da vodi ovako značajan grad. 

Podsjetimo, Brouser je angažirala umjetnike koji su velikim žutim slovima na jednoj od glavnih saobraćajnica koja vodi ka Bijeloj kući, prkoseći Trampu, ispisali poruku "Black Lives Matter Plaza", odnosno trg "Crni životi su važni".

- Mjurijel Bouser je nesposobna i ni na koji način nije kvalifikovana za vođenje važnog grada poput Vašingtona, D.C., da veliki muškarci i žene Nacionalne garde nisu izašli, ne bi prošla bolje od gradonačelnika u Mineapolisu - napisao je Tramp.