Ubio ga maloljetnik

Još potresnija priča iza slike dječaka koji sahranjuje oca

  • 01.10.2019. 22:07

Olivija Kili, supruga Britanca Luisa Begšoua, koji je nasmrt izboden u julu u blizini svog doma u Šefildu, objavila je dirljivu fotografiju sa njegove sahrane, na kojoj se vidi kako njihov 18-mjesečni sinčić Karter Begšou pridržava lopatu, kojom sahranjuju njegovog oca.

"Srce mi se cijepa dok gledam tu sliku, ali ona prikazuje realnost zločina hladnim oružjem. To je varvarski čin sa pogubnim posljedicama", izjavila je dvadesetogodišnja Olivija za “Miror”.

"Karter stalno ide ka vratima i traži oca, stoji pored prozora i doziva ga. Kada je napravio prve korake, otrčao je u očevo naručje, a prva riječ koju je izgovorio bila je “tata”. Kako da mu objasnim šta se desilo i da više nikada neće vidjeti oca?", pita se majka.

Luis Begšou je deseta osoba koja je u posljednjih godinu i po dana nasmrt izbodena u ovom gradu u Južnom Jorkširu. Za njegovo ubistvo je optužen 16-godišnji tinejdžer.

"Nije normalno koliko se zločina počini hladnim oružjem. Ljudi nose noževe velike kao ruka i male kao mali prst na šaci. Ne znam šta još treba da se desi pa da vlada i svi nešto preduzmu. Moraju nešto da urade. Plašim se za budućnost svoga sina", rekla je Olivija Kili.

Ona kaže da je bilo strašno gledati Kartera na suprugovom grobu:

"Gledati dijete koje sam dobila s čovjekom koga sam voljela i znati da on neće biti s njim za Božić, na dan njegovog polaska u školu, niti kada dobije svoju djecu bio je užasan osjećaj", rekla je ona.

Olivija je rekla da je imala sreće da bude s čovjekom koji je divan otac, ali da joj je to sada oduzeto.

"Karter neće zapamtiti oca, ali ja ću se truditi da to nadoknadim. Pokazivaću mu slike i snimke svaki dan. Oni nisu svjesni kakav bol prozrokuju noževi".

Тагови: