Horor u Francuskoj

Javnost šokirana: Roditelji pretukli, ošišali i mučili kćerku je se zaljubila u Srbina

  • 23.08.2020. 09:05

Ošišana i tučena jer "voli hrišćanina". Duboko sam šokiran aktom torture nad ovom mladom djevojkom od 17 godina.

Četvoro koji su u to umješani odvedeni su u pritvor. Ovakvo varvarstvo zahtjeva najstrožije kazne.

Tim riječima obratio se ministar unutrašnjih poslova Žerald Deramnen poslije porodičnog nasilja u muslimanskoj familiji iz Bosne u francuskom mjestu Bezanson, kada su se otac, majka, stric i strina iživljavali nad djevojkom koja se zabavlja sa Srbinom.

Ovaj nemili događaj izazvao je ogromno interesovanje francuske javnosti i reakcije zvaničnika svih političkih boja. Tako je tvitom reagovala i Marlen Skijapa, delegirani ministar za građanstvo.

Nasilje, ponižavanje, mučenje, pa čak i šišanje! Sram bio te roditelje, tog groznog strica. Za ova djela moraju da budu osuđeni. Podrška ovoj mladoj djevojci, njenoj slobodi, njenom integritetu, dostojanstvu. I hvala njenom momku koji je omogućio da bude spasena - napisala je ministarka.

Užasnuta je i gradonačelnica Bezansona An Vinjo:

- Ovaj grozni čin nepodnošljivog nasilja mora da se osudi sa velikom odlučnošću. Netoleranciji koju su pokazali članovi ove porodice prema izboru svoje kćerke nema mjesta u našoj republici.

Mladi Srbin je tokom odsustva na svom telefonu dobijao prijetnje od nesuđene tazbine. Kada su se vratili, oboje su se sklonili u stan njegovih roditelja.

Onda su krenule da stižu "pomirljivije" poruke djevojčine majke, pa su dvoje zaljubljenih u ponedjeljak odlučili da se pojave na vratima muslimanske porodice, zajedno sa mladićevim roditeljima.

Vrlo brzo situacija je izmakla kontroli. Zamjenica tužioca je prenijela da je prvi šamar djevojci udarila majka. Potom je došlo do eskalacije nasilja. Odvukli su je u sobu, udarajući je. Otac je tražio od svog brata da je ošiša mašinicom, što je ovaj i uradio.

- A imala je kosu dugu 60 santimetara - prenijela je Margaret Parijeti detalje ovog gnusnog čina.

Na svjedočenju, mladićevi roditelji su istakli da se nisu usudili da intervenišu jer nisu bili u svom stanu, ali da su svog sina odmah poslali da obavijesti policiju.

Roditelji su najprije pokušali da je sakriju, ali je policija pronašla. Odmah je prebačena u Hitnu pomoć. Djevojka ima slomljeno rebro i hematome po cijelom tijelu, uključujući i iza uha, što ukazuje na to da su je vukli i čupali za kosu. Ljekar joj je prepisao dvije nedjelje mirovanja.