Najmanje tri osobe poginule

Јapan: Potraga za oko 80 nestalih u nevremenu

  • 05.07.2021. 07:49

Više od 1.000 japanskih spasilaca pretražuju kuće i zatrpane puteve dva dana poslije klizišta u obalskom gradu Atami po lošem vremenu i tragaju za oko 80 nestalih ljudi.

Najmanje tri osobe su poginule u ovom gradu poslije obilne kiše tokom vikenda. Za samo 24 časa bilo je više padavina nego što je prosjek za čitav jul. Pokrenula su se klizišta, a rijeke blata i kamenja su preplavile ulice.

Na početku operacije bilo je 113 nestalih u Atamiju, gradu od blizu 36.000 stanovnika, 90 kilometara jugozapadno od Tokija.

Do podneva po lokalnom vremenu, broj nestalih je opao na oko 80, javila je agencija Kjodo.

Oko 130 zgrada pogođeno je direktno klizištima u Atamiju, poznatom odmaralištu sa izvorima, koje se nalazi na strmini koja vodi prema zalivu.

Lokalni mediji su prenijeli da su voda, blato i krhotine doprli lokalnom rijekom do oko dva kilometra unutar mora.

Glavni Vladin sekretar Kacunobu Kato pozvao je stanovnike da ostanu na oprezu i napomenuo da je natopljena zemlja oslabljena, te da i blaga kiša može da izazove novu opasnost.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.