Izraelski ambasador napustio prostoriju tokom Erdoganovog obraćanja

  • 22.09.2020. 22:55

Ambasador Izraela u UN Gilad Erdan optužio je Tursku za antisemitizam i izašao iz prostorije tokom obraćanja turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana Generalnoj skupštini UN.

On je rekao da Erdogan nastavlja sa antisemitskim izjavama i širenjem laži, nakon što je turski predsjednik kritikovao izraelsku politiku u vezi sa Јerusalimom i Palestincima.

"Važno je da svijet prepozna dvostruke aršine po kojima Erdogan živi već mnogo godina", istakao je Erdan.

Erdan je pohvalio pristup predsjednika SAD Donalda Trampa tokom obraćanja Generalnoj skupštini UN i rekao da su Amerika i Izrael izgradili novi put mira na Bliskom istoku, piše list "Harec".

List "Džerusalim post" objavio je da je Erdogan izjavio da su "okupacija i ugnjetavanje Palestinaca krvava rana čovječanstva" i da "prljava ruka Izraela" pojačava drskost na svetim mjestima u Јerusalimu.

Turski lider podržao je Palestince koji su se, kako on kaže, pobunili protiv izraelske politike nasilja i prijetnji koja traje već više od pola vijeka.

Erdogan je tokom govora optužio Trampa da je "saučesnik Izraela", a njegov plan za mir na Bliskom istoku nazvao "dokumentom predaje".

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.