Izraelci objavili snimke žestokih udara na Hamas: Tvrde da su uništili bespilotnu podmornicu

  • 18.05.2021. 10:25

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su video za koji tvrde da prikazuje napad na bespilotnu podmornicu, kojom je navodno upravljala palestinska naoružana grupa Hamas.

Izraelske snage bezbjednosti primijetile su u ponedjeljak podvodni dron koji je prevozio brod sa obale Gaze u Sredozemlje.

IDF je rekao da je podmornica navodno bila na putu da "izvede neprijateljsku terorističku aktivnost" u izraelskim vodama, prenosi RT.

I podmornica i transportni brod uništeni su nakon što su ih gađali izraelski brod i ratni avion, rekao je IDF, dodajući da je ubijeno i nekoliko militanata Hamasa.

Da podsjetimo, sukob između Izraela i Palestine eskalirao je prošlog ponedjeljka nakon nasilja u Jerusalimu, do koga je dovelo iseljavanje nekoliko palestinskih porodica.

IDF je rekao da je Hamas iz Gaze ispalio više od 3.000 raketa na izraelsku teritoriju otada.

Najmanje 10 ljudi je ubijeno a 50 ranjeno u Izraelu nakon ovih napada, prema izvještajima medija.

Sa druge strane, izraelski napadi doveli su do najmanje 218 civilnih žrtava u Gazi, uključujući 58 djece, prema lokalnom ministarstvu zdravlja.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.