Mete napada bili skladište oružja

Izrael potvrdio da je izveo vazdušne udare na Siriju

  • 29.03.2019. 08:28

Izrael je potvrdio da je izveo udar iz vazduha prošle noći na sjeverni dio Sirije.

U tom napadu, kako je saopštila Sirijska opservatorija za ljudska, prava je ubijen jedan Iranac i šest iračkih boraca, saveznika snaga sirijskog predsednika Bašara Asada.

Ta opservatorija sa sjedištem u Velikoj Britaniji je navela da su meta napada bili skladište oružja i da je takođe ranjeno nekoliko drugih boraca. U prvim izveštajima ona je navela da su svi poginuli Iranci.

Sirijski državni mediji su javili da je protivvazdušna odbrana reagovala na "izraelsku vazdušnu agresiju“ na čijoj su meti bila industrijska zona severoistočno od grada Alepa i da je prouzrokovana samo materijalna šteta.

Izraelska vojska obično ne komentariše izveštaje o udarima iz vazduha u susednoj Siriji iako je nedavno potvrdila da gađa iranske mete u toj zemlji.

Vršilac dužnosti izraelskog ministra spoljnih poslova Izrael Kac je aludirao na najnoviji udar u intervjuu za Radio Izrael.

„Prema izvorima, to je Izrael. Kako Sirijci kažu i kako su odgovorili, to je Izrael. Prema onome što Iran zna to je Izrael“, rekao je Kac.

Iran je saveznik Damaska i ponudio mu je vojne savjetnike, poslao pripadnike milicije i materijalnu podršku snagama Asadove vlade u građanskom ratu koji traje osam godina.

Izrael smatra Iran pretnjom po nacionalnu bezbjednost i upozorava da neće tolerisati prisustvo Irana na svojim granicama.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић