Francuska

Iznenadni srčani udari: Anesteziolog uhapšen jer je otrovao više od 50 pacijenata

  • 16.05.2019. 11:43

Anesteziolog Frederik Pešie, ljekar iz Francuske, uhapšen je zbog sumnje da je otrovao više od 50 pacijenata.

Anesteziolog je priveden zbog, kako se navodi u optužnici, 42 veoma ozbiljna slučaja, u koja spada 20 smrti, koje su se desile u toku njegovog 17-godišnjeg rada u klinikama i bolnicama u Bezansonu, u istočnoj Francuskoj.

Pešie je navodno u anesteziju koju su koristile njegove kolege dodavao ono što ne smije da bi "uletio u posljednjem trenu i spasio umirućeg pacijenta", tvrde tužioci i ističu da je na taj način on želio zavrijediti poštovanje i divljenje svojih kolega, a da ga žrtve vole.

Njegova opasna igra je davala ploda. Mnoge kolege smatrale su ga briljantnim anestezilogom.

"Ako se optužbe ispostave kao tačne, on će biti najveći serijski ubica u istoriji Francuske", rekla je Me Beran, advokatica koji zastupa nekoliko žrtava.

Anesteziolog je već pod nadzorom, jer je optužen za trovanje nekoliko pacijenata u maju 2017. godine, od kojih je dvoje umrlo. Sve žrtve su inače bile zdrave, dok nisu dobile tajanstvene i iznenadne srčane udare. Istražioci su pronašli da su nivoi kalija u njihovoj krvi pet puta veći od smrtonosne doze.

Nakon što su ispitana tijela još četvero pacijenata ekshumirana u decembru, i u njima su nađene visoke doze kalija.

Optuženom je zabranjeno da se bavi medicinom do kraja suđenja.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.