Australija

Ivona se spremala za izlazak kada je upucana, prijatelji pozvali pomoć i pobjegli

13:35, 09.09.2019.
Izvor: Blic
Nekoliko ljudi bilo je u kući Ivone Jovanović (27) u Kvinslendu (Australija) kada je u nedelju uveče pod nerazjašnjenim okolnostima upucana u grudi, usljed čega je preminula. Svi oni pobjegli su prije nego što su hitne službe stigle.

Australijski mediji prenijeli su da je u Ivoninoj kući u nedjelju uveče boravilo više ljudi, pretpostavlja se njih petoro, kada joj je još pod nerazjašnjenim okolnostima ispaljen metak u grudi. Jedan od njih koji je takođe pobjegao, pozvao je hitnu pomoć i razgovarao sa ljekarima sve dok se nije uvjerio da su stigli do ranjene Ivone.

Pretpostavlja se da je ova grupa povezana sa bajkerskim bandama, ali tamošnji mediji su prenijeli da konkretno njeno ubistvo, makar prema dokazima pronađenim do sada, nema veze sa tim bandama.

Nekoliko sati nakon što je nesrećna djevojka izdahnula priveden je na razgovar njen bivši partner za kog se pretpostavlja da je kobne noći bio u Ivoninoj kući.

Zasad nema informacija koje bi mogle da ukažu na to da je on ubica ili da je ranije bilo nasilja u njihovoj vezi, a mediji su prenijeli i da sarađuje sa policijom pružajući informacije.

Protiv njega nije podignuta optužnica, ali će ipak morati da neko vreme ostane u pritvoru.

Policija takođe traga i za oružjem kojim je počinjeno ubistvo, a pretpostavlja se da je riječ o pištolju. U toku je i češljanje nadzornih kamera, koje su eventualno mogle zabilježiti bilo šta što bi moglo da rasvijetli ovo nesvakidašnje ubistvo.

Podsjetimo, Ivona je pronađena u nedjelju uveče oko pola 9 nakon što su alarmirane hitne službe. Pretpostavlja se da se u trenutku pucnjave pripremala za izlazak, ali motiv ubistva je zasad u potpunosti nejasan.

Pročitajte još:

Ivona Jovanović (27) ubijena u stanu u Australiji

Tijelo nesrećne Kristine pronašao čoban dok je čuvao ovce

Drugo samoubistvo u 10 dana: Objesila se 24-godišnja djevojka

Potukle se kamiondžije iz BiH i Hrvatske oko vjere

Srbija je pobijedila, taj "ološ" narod koji ne saginje glavu