Cijela Italija u blokadi

Italijanka ostala bez oca zbog virusa korona: Nisam ga ni vidjela niti zagrlila jer sam u karantinu

  • 10.03.2020. 16:09

Italija je cijela u blokadi nakon što je broj obolelih i umrlih od korona virusa drastično porastao. Neki su ostali bez svojih najmilijih, a među njima je i jedna Italijanka koja je izgubila oca. U srceparajućem snimku koji se širi društvenim mrežama očajna žena rekla je da nisu mogli ni da se oproste od njega, rekavši da niko nije bezbjedan od bolesti.

Lorenca Nezosi opisala je dramu koju je doživjela njena porodica. Kako je rekla, ona je ostala bez oca, a njena majka bez supruga.

Čak nisu mogle ni da ga vide niti da se oproste sa njim, niti da ga zagrle ili utješe jer su bili u karantinu.

Rekla je da nikada nije željela ovo da uradi, ali su je mnogi pitali da opiše kako izgleda biti u karantinu, kao i kako izgleda izgubiti nekog bliskog za kratko vrijeme.

- Prijatelj me je pozvao i pitao šta radim cijeli dan u karantinu. Cijeli dan mislim na ljude napolju, koji se okupljaju u barovima, na majke koje vode djecu u parkove i piju kafe. Mislim na političke i ekonomske interese koji nas ubijaju. Mislim na stare ljude, koji ne razumiju da ne smiju da idu napolje i igraju karte već moraju da ostanu kod kuće. Mislim na mlade ljude koji nisu razumjeli da su njihovi očevi, braća, stričevi uzeti od njih - kaže ona na početku snimka.

Dalje kaže kako ljudi govore da je njen otac umro od srčanog udara, šloga.

- Ne! Ne treba da vas bude sram da kažete kako vaši voljeni nisu umrli svojom krivicom, već od virusa korona. Zbog virusa koji ne možemo da zaustavimo - ističe ona.

Kako je rekla, u 22 sati otac ju je pozvao i rekao da je u redu.

- Iz kuće nisam izlazila osam dana, nisam imala temperaturu. A onda me je u 2 sata noću majka pozvala i rekla da dođem brzo jer se tata ne osjeća dobro. A onda je došla hitna pomoć i odvezla ga. Više ga nisam vidjela - rekla je ona.

Lorenca je zatim dodala kako je otac "uzet od nje, a onda joj je vraćen zapečaćen".

- Nismo mogle ni da ga vidimo jer smo bile u karantinu. Eto šta se dešava ljudima koji vjeruju da im virus korona ne može ništa, da ne pogađa mlade ljude. To nije tačno, imam prijatelje koji se nalaze na ivici života i smrti - istakla je ona.

Italijanka je na kraju poručila svima da "ostanu kod kuće".

- Ako država ne brine o nama, hajde da mi sami brinemo o sebi. Ne mogu da zagrlim majku, prijatelje, nikoga! Kroz ovu patnju prolazim sama, kao pas - rekla je ona na kraju snimka.

Тагови: