Seksualno uznemiravanje

Istraga protiv Plasida Dominga

  • 09.09.2019. 19:50

Američko udruženje muzičkih umjetnika /AGMA/, koje zastupa operske izvođače i osoblje, pokrenulo je istragu protiv čuvenog operskog pjevača Plasida Dominga o seksualnom uznemiravanju.

Iz Udruženja je saopšteno da nisu sigurni u rezultate istrage operskih kompanija.

U saopštenju se navodi da je istraga pokrenuta nakon što je AP objavio dvije vijesti u kojima je više žena optužilo opersku legendu za seksualno zlostavljanje i drugo neprikladno ponašanje.

Udruženje je poslalo elektronsku poruku svojim članovima u kojoju se navodi da je od kompanija koje zapošljavaju sedamdesetosmogodišnjeg pjevača zatražilo da sprovedu kompletnu istragu o optužbama.

Iz Udruženja ističu da komapnije nisu bile spremne ili nisu imale mogućnost da dostave uvjerenja o obimu i vremenu istrage, kao ni o tome da će objaviti rezultate ili o njima na bilo koji način obavijestiti ovo udruženje.

Opera u Los Anđelesu, u kojoj Domingo vrši funkciju generalnog direktora od 2003. godine, angažovala je spoljnog savjetnika za sprovođenje istrage, ali je odbila da otkrije bilo kakve detalje o načinu njenog sprovođenja, kao i to da li će rezultati biti objavljeni.

U poruci Udruženja dodaje se da će istragu sprovesti tužilac Brus Mafeo.

Mafeo je bivši državni tužilac SAD, a trenutno radi za kompaniju Kozen O'Konor. 

Тагови:
  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм