Građani na ulicama

Istanbul: Protesti zbog ponavljanja izbora za gradonačelnika VIDEO

  • 06.05.2019. 22:49

Nezadovoljstvo građana zbog odluke da se ponove izbori u Istanbulu rezultiralo je protestima u dijelovima tog grada, kao što su Bešiktaš, Kadikok i Sisli.

Građani su izašli na ulice nakon što je turska izborna komisija, na zahtjev vladajuće stranke AKP, poništila izbore za gradonačelnika Istanbula i naredila ponavljanje glasanja.

 

 

U blizini demonstracija se, kako javljaju turski mediji, mogu očekivati jake bezbjednosne mjere i poremećaji u održavanju javnog prijevoza. Ne može se isključiti sukob između snaga sigurnosti i demonstranata.

Novi izbori u Istanbulu održaće se 23. juna, nakon što je kandidat turske opozicione Republikanske narodne stranke (CHP) Ekrem Imamoglu proglašen sredinom aprila za gradonačelnika Istanbula.

Republikanska narodna partija je, podsjećamo, saopštila da odluka o ponovnom održavanju izbora u Istanbulu ukazuje na "čistu diktaturu".

  • 20:10 Емисија: Прича се (Р)

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм