Norveška

Iranski ambasador pozvan na razgovor

  • 01.11.2018. 18:30

Norveška je danas pozvala iranskog ambasadora zbog zavjere za ubistvo jednog iranskog arapskog opozicionog zvaničnika u Danskoj, u koju je umiješan norveški državljanin iranskog porijekla.

"Mi smo na sastanku istakli da je takva aktivnost, koja je izašla na vidjelo tokom istrage u Danskoj, neprihvatljiva", rekla je norveški ministar spoljnih poslova Ine Eriksen Sorajde (Ine Eriksen Soereide).

Ona je istakla da je taj slučaj, koji se pojavio u Danskoj, veoma ozbiljan i da je osumnjičeni u tom slučaju norveški državljanin iranskog porijekla.

Danska je saopštila 30. oktobra da je iranska obavještajna agencija pokušala da izvede napad na tlu Danske. Danska je u međuvremenu pozvala EU da uvede nove sankcije Teheranu.

Norveški državljanin iranskog porijekla uhapšen je u Švedskoj 21. oktobra u vezi sa zavjerom i izručen je Danskoj, saopštila je ranije švedska policija.

Meta napada trebalo je da bude lider danskog ogranka "Arapskog pokreta za oslobođenje Ahvaza" (ASMLA), rekao je ranije šef danske obavještajne službe Fin Bork Andersen.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.