Niko ne zna šta se dešava

Internetom kruži fotografija Kim Džong Una u staklenom kovčegu

  • 26.04.2020. 14:52

Kim Džong-un glavna je tema svjetskih medija usljed šuškanja o njegovom lošem zdravstvenom stanju pa čak i neprovjerenim informacijama da je preminuo, a ulje na vatru dolivaju društvene mreže na kojima se pojavila navodna fotografija lidera Severne Koreje u staklenim kovčegu. 

Naime, na mutnoj fotografiji vidi se osoba nalik sjevernokorejskom lideru kako leži u staklenom kovčegu ali nikakvih potvrda nema da li je riječ o fotomontaži ili ne. 

U međuvremenu vijesti o Kimu Džong-unu ne prestaju da pune neslovne strane sa prilično kotradiktornim informacijama od toga da je u pitanju propaganda i laž, do njegove moždane smrti pa čak i povlačenja iz javnosti zbog koronavorusa.

Paralelno sa tim, državni list Rodong šinmun objavio je danas da je lider Severne Koreje uputio pismo zahvalnosti građevinskim radnicima koji rade na modernizaciji grada Samjijon.

Kim je viđen posljednji put u javnosti 11. aprila nakon čega je navodno imao operaciju na srcu. 

Američki list “Njujork post”, pozivajući se na jednog od rukovodilaca televizije HKSTV iz Hongkonga, piše da je Kim Džong-un preminuo prema informacijama od  “veoma pouzdanog izvora”, prenosi Espreso.rs.

“Internešnal biznis tajms” precizira da je potpredsjednica HKSTV objavila na kineskoj društvenoj mreži “Veibo” saopštenje o smrti sjevernokorejskog lidera, gdje je prati 15 miliona ljudi.

Njeni pratioci ne samo da aktivno dijele objavu, nego i fotografiju na kome se navodno Kim Džong Un nalati u staklenom kovčegu.

Međutim, japanski list Šukan Gendai obavještava da je sjevernokorejski lider živ, ali da se nalazi u "vegetativnom stanju" nakon operacije srca. List je objavio i priču kineskog stručnjaka, koji je navodno saznao od sjevernokorejskih ljekara da se Kim Džong -un početkom aprila “uhvatio za grudi i pao”.

Тагови: