Sumnja se da je prebjegao u Njemačku

I njemačko tužilaštvo otvorilo istragu protiv napadača iz Strazbura

  • 13.12.2018. 17:28

I njemačko tužilaštvo otvorilo je danas istragu protiv Šerifa Šekata, osumnjičenog za napad izveden u centru Strazbura, javljaju francuski mediji.

Njemačko tužilaštvo je pokrenulo istragu za ubistvo, pokušaj ubistva i nanošenje teških povreda, rekao je portparol tužilaštva Markus Šmit, potvrdivši navode berlinskog lista "Tagesspigel".

Francuska televizija BFM navodi da je istragu otvorio sektor njemačkog tužilaštva za suzbijanje terorizma.

Šmit je istakao da to ništa ne mijenja kad je riječ o odgovornosti francuskih vlasti, koje su već pokrenule istragu protiv Šekata.

Sektor francuskog tužilaštva za borbu protiv terorizma otvorio je istragu protiv napadača iz Strazbura jer su očevici izjavili da su čuli kako on tokom napada uzvikuje "Alahu akbar" (Bog je veliki).

Dozvoljeno je da njemačko tužilaštvo istražuje o ovom slučaju paralelno sa francuskim jer su njemački državljani prisustvovali napadu u utorak uveče u Strazburu, na granici Francuske i Njemačke.

Iako nijedan njemački državljanin u tom napadu nije ranjen, oni su pretrpjeli traume.

Šekat (29), francuski državljanin, osumnjičen je da je ubio tri osobe, a 13 ljudi ranio, samo nekoliko metara od čuvenog gradskog Božićnog vašara.

Napadač, koji je ranjen u razmjeni vatre sa snagama reda, od tada je u bekstvu i francuska policija ga aktivno traži, ali su budne i njemačke vlasti, a kontrola na granici je pojačana.

Šerif Šekat nije nepoznat njemačkim vlastima. On je u toj zemlji 2016. osuđen na dvije godine i tri meseca zatvora zbog pljački, a tamo je izdržao nešto više od godinu dana kazne prije nego što je protjeran u Francusku, navodi BFM.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок