Nije prvi incident

Hrvatica i Bugarin brutalno pretukli gej par

  • 14.08.2018. 10:12

Italijanski crtač stripova Mauro Padovani (47), koji živi u Belgiji, na Fejsbuku je objavio šokantne fotografije sebe i svog muža Tomasa Frimena (59), snimljene nakon napada svojih komšija, Hrvatice koju su lokalni mediji identifikovali kao Jasminu R. (21) i njenog dječka Bugarina (23), koji su ih brutalno prebili u Gentu. Par je uhapšen.

Belgijski i italijanski mediji javljaju da se ovaj homofobni napad dogodio prošle nedelje, a napadačima nije smetala ni činjenica da je Padovanijev muž teško bolestan (ima Alchajmerovu bolest), prenosi "Jutarnji list".

Uznemirujuće fotografije dvojice pretučenih muškaraca prenijeli su brojni mediji. Padovanijeva objava kojom je želeo da upozori na ovaj bezuman čin nasilja podjeljena je nekoliko hiljada puta, a incident je potresao mirni belgijski grad Gent, piše italijanski portal "Đenova Tudej" čijim novinarima je Padovani opisao šta se dogodilo.

- Tomasa i mene su napale naše komšije, bilo je zaista brutalno. Mom mužu je prije tri godine dijagnostifikovana Alchajmerova bolest, on je poput djeteta. Napali su nas metalnom polugom... - rekao je Padovani.

Naveo je kako ovo nije prvi incident koji su doživjeli s ovim nasilnim parom.

- To traje već četiri godine, život su nam pretvorili u pakao. Toma su prije dvije godine udarili u glavu, a ja sam bio napadnut prije dva mjeseca - priča Padovani.

Ističe kako je djevojka, koja živi iznad njih, s terase bacila dvije cigle na njega, promašivši ga za dlaku. - Policija nikada nije ništa učinila - rekao je.

Poslednji napad dogodio se na parkingu za invalide, a mlaćenje je počelo nakon što je djevojka pljunula na staklo njihovog automobila... Ovaj put je policija ipak reagovala i uhapsila Hrvaticu i njenog dječka.

- Da, oboje su uhapšeni. Djevojka ima zabranu prilaženja, a mladić je u zatvoru gde će i ostati mjesec dana. Sud će potom odlučiti šta će s njim - kaže Padovani.

Belgijski mediji navode da je Jasmina R. prošle nedelje puštena iz pritvora. Pod policijskom pratnjom se vratila u stan kako bi pokupila svoje jednogodišnje dijete i stvari, ali joj nije dozvoljeno da ostane tamo.

Sledećih mesec dana ne smije da boravi u Gentu. Zabranjen joj je svaki kontakt sa komšijama koje je pretukla. Ovo joj nije prvo krivično djelo, već je 2015. godine osuđena zbog nasilne krađe.

Njenom dječku prijeti dvogodišnja zatvorska kazna zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Inače, prema belgijskim zakonima, ako se utvrdi da je zločin motivisan mržnjom prema homoseksualnom paru, napadačima prijeti udvostručenje kazne.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.