Horor kod Filadelfije: Srbin svirepo ubijen dok je šetao psa

  • 15.01.2021. 10:41

Američki diplomac srpskog porekla Miloš Lončar (25) svirepo je ubijen nasred ulice u gradiću Brueri nadomak Filadelfije dok je šetao psa.

Mladić je preminuo na pločniku u sredu uveče a policija i hitna pomoć zatekli su ga kako leži na pločniku i u ruci drži povodac. U tom trenutku još je bio živ ali je jako krvario pošto je bio metkom pogođen u grudi. 

Snimci s nadzornih kamera zabeležili su kako ga dvojica osumnjičenih pljačkaju a potom ga jedan od njih metkom iz pištolja pogađa u grudi. Tamošnja policija je saopštila i da je pas nepovređen i smješten kod druga pokojnog Miloša koji je preuzeo brigu o ljubimcu.

Miloš je ubijen malo prije 19 sati uveče. Policija je saopštila i da se na snimku vidi kako mu pljačkaši guraju ruke u džepove a potom jedan od njih pogađa Miloša u grudi. Policija je saopštila i da zasad nije jasno zašto je u Miloša pucano jer se na snimku vidi da se nije opirao niti došao u bilo kakv sukob sa pljačkašima.  

Iako je hoitno prevezen u bolnicu, nesrećni Miloš nije imao sreće - preminuo je pola satra kasnije podlegavši povredama u urgentnom centru. Ubijen je nedaleko od ulice u kojoj je stanovao i to u predgrađu Filadelfije, gradiću koji je dugo odolevao kriminalu i važi za relativno bezbjedan i miran kraj. Komšije su ga često viđale kako tuda šeta psa. 

Miloš je u decembru 2019. diplomirao inženjerstvo na Univerzitetu Filadelfija gde ga se sjećaju kao dobrog i vrijednog studenta.

Miloševa majka Ejmi Lonsberi rekla je za TV NBC10 da je njen sin počeo da radi prije samo godinu dana kao građevinski inženjer.

- Nema smisla, jednostavno nema smisla ni razloga za ovo što se dogodilo - ponavljala je njegova neutješna majka rekavši da nije imao para kod sebe, da se nije opirao...

- Nije učinio ništa loše, ništa pogrešno, ovo je previše, ovo jednostavno nije moguće - ponavljala je nesrećna majka.

- Bio je toliko uzbuđen, sve mu je krenulo dobro, ovo jednostavno nije fer, nije pošteno... Ja mislim da su to bila neka djeca, djeca s pištoljima,  odakle im - pita se neutješna Miloševa majka.

Policija je saopštila da traga za napadačima i da ima njihov opis zahvaljujući snimcima s kamera. Jedan je nosio masku i imao poluautomatsku pušku?! Iako su obojica bila odjevena u crno, jedan od njih imao je neobične patike pa se policija nada da će ga tako najbrže identifikovati.

Ponuđena je i nagrada od 20.000 za informaciju koja bi dovela do hapšenja mladića koji je ubio Miloša.

Miloševa majka kaže da želi pravdu ali i dogovore...

- Stvarno bih volela da ih pitam zašto, samo da mi kažu zašto su to uradili... Da li im je stvarno novac toliko bio potreban... Ili su samo bili toliko besni i tražili kavgu  - kaže Miloševa majka.

Iako ovo predgrađe Filadelfije nije poznato po nasilju i kriminalu, korona je to promenila donijevši besparicu i očaj zbog gubitka velikog broja radnih mjesta i porasta nezaposlenosti pa su u posljednje vrijeme čak i u tom nekada mirnom kraju zabilježena dva ubistva, četiri silovanja i 23 fizička i oružana napada sa teškim povredama.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.