Problemi

Holandija u klinču sa albanskom mafijom: Traže od EU da im se vrate VIZE

18:02, 31.05.2019.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Holandija je danas Evropskoj komisiji dostavila Rezoluciju koju je nedavno usvojio holandski parlament sa zahtjevom o vraćanju viznog režima za albanske građane koje putuju u zemlje Evropske unije.

Holandija je ovaj zahtjev dostavila evropskom komesaru za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo Dimitrisu Avramopulosu.    

Holandski parlament je 16. aprila, na zahtjev grupe poslanika pet političkih stranaka, usvojio Rezoluciju o ponovnom uspostavljanju viznog režima za Albaniju, zbog "povećanog albanskog kriminala" u toj državi. Rezolucija je bila usvojena sa 108 glasova "za" i 42 "protiv".   

"Vraćanje vize sa albanske građane je neophodno zbog povećanja kriminala od strane albanske mafije u Holandiji. Ove kriminalne organizacije zloupotrebljavaju mogućnost da putuju bez vize u zemlje EU i šire mrežu krijumčarenja", navodi se u rezoluciji.

Rezolucija nalaže holandskoj vladi da podnese ovaj zahtjev Briselu, jer posljednju riječ u vezi zahtjeva o ponovnom uspostavljanju viznog režima ima Evropska unija.