Holandija: Od 1. juna ublažavanje mjera

  • 19.05.2020. 21:09

Holandija će u junu nastaviti sa ublažavanjem mjera uvedenih radi suzbijanja širenja virusa korona zbog sve manjeg broja zaraženih, rekao je danas premijer Mark Rute.

Rute je naveo da će srednje škole početi sa nastavom 2. juna, a osnovne 8. juna.

Ublažavanje blokada u Holandiji kreće skoro dva i po mjeseca nakon uvođenja mjera.

"Krećemo sa ublažavanjem jer smo se pridržavali uvedenih mjera. Regulative ćemo morati i dalje poštovati jer znamo da ponovo može doći do epidemije", istakao je Rute.

Holandske zdravstvene službe saopštile su da je broj zaraženih povećan za 108 na 44.249. U protekla 24 časa preminula je 21 osoba čime je broj umrlih u Holandiji povećan na 5.715.

Kafići i restorani biće otvoreni od 1. juna, uz maksimalno 30 gostiju koji će biti odmaknuti najmanje metar i po. Muzeji će biti otvoreni, ali će karte biti prodavane unaprijed putem interneta kako bi se izbjegavale gužve.

Javni prevoz će nastaviti sa radom, a zaštitne maske biće obavezne za sve starije od 13 godina. Teretane i plesne dvorane biće zatvorene, a veći sportski događaji zabranjeni, najvjerovatnije do 1. septembra. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.