Branio djevojku od siledžije

Hokejaš preminuo zbog nemara ljekara

  • 27.07.2019. 17:19

Teška tragedija se dogodila u Rusiji gde je 27-godišnji hokejaš preminuo od posljedica batina koje je zadobio u tuči ispred jednog kafića nakon što je zaštitio nepoznatu djevojku.

Nikita Voropajev, član Avangarda iz Tambova, je od udaraca zadobio frakturu lobanje i izliv krvi u mozak, a ljekari su to suviše kasno ustanovili.

Incident se dogodio 13. jula u jednom kafiću kada je mladi hokejaš vidio da šest godina mlađi mladić maltretira djevojku. Skočio je da je zaštiti i došlo je do tuče. Osim udaraca u tuči, nesrećni mladić je udario glavom u asfalt.

Iako povrijeđen, uspio je da ode u stan gdje mu je ubrzo pozlilo. Otišao je u bolnicu, međutim, doktori su ga poslali kući i nisu otkrili da se radi o teškim povredama. Ubrzo mu je ponovo pozlilo i ovog puta je došao kod ljekara, koji su ga smestili na intenzivnu negu.

Pregledi su ustanovili da ima izliv krvi u mozak i frakturu lobanje, pa je stavljen u indukovanu komu. Čekalo se da se dovoljno oporavi kako bi mogli da ga prebace u Moskvu na zahtjevnu operaciju, međutim, to se nije dogodilo.

Voropajev je preminuo.

Napadač na njega je uhapšen i optužen je za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnim ishodom.