Haos u Mjanmaru: Policija ubila dva demonstranta, protesti ne jenjavaju

  • 28.02.2021. 09:08

Policija u Mjanmaru otvorila je danas vatru na demonstrante i ubila dvoje, a ranila više ljudi koji su protestovali protiv puča koji izvršila vojna hunta i hapšenja legalno izabrane premijerke Aung San Su Ći.

Policija je otvorila vatru na demonstrante u gradu Daveju, ubila jednog demonstranta i ranila nekolicinu drugih, izjavio je za Rojters političar Kjav Min Htike, a ovu informaciju potvrdili su i lokalni mediji.

Policajci su pucali na demonstrante i u Jangonu gdje je jedan čovjek primljen u bolnicu sa teškom povredom grudnog koša, a neššo kasnije je preminuo, što su prenijeli lokalni mediji.

Kao i prethodnih dana, policija je i danas koristila vodene topove, suzavac i pucala iz vatrenog oružžja, iako je lider hunte general Min Aung Hlaing izjavio da snage reda primenjuju "minimalnu silu" protiv demonstranata.

U Mjanmaru vlada haos već mjesec dana, od kako je vojska izvršila držžavni udar i pritvorila izabranu predsjednicu vlade Aung San Su Ći i brojne druge političare, njene stranačke kolege, zbog navodne izborne prevare u novembru.

Neke zapadne zemlje uvele su vojnoj hunti ograničene sankcije i osudile puč koji je izvela vojna hunta.

Po svemu sudeći hunta je odlučna da primenom sile zadržži vlast i odupre se masovnim protestima, kao i građanskoj neposluššnosti koja se odražžava i na rad držžavnih služžbi, lokalne administracije, medija, zdravstvenog i obrazovnog sistema.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина