Haos u Madridu zbog hapšenja Hasela, policija ispalila suzavac, gumene metke i šok bombe

  • 17.02.2021. 22:08

Španska policija ispalila je suzavac, gumene metke i šok bombe kako bi rastjerala demonstrante okupljene u Madridu dan nakon hapšenja muzičara Pabla Hasela zbog glorifikovanja terorizma i uvreda monarhije u njegovim pjesmama.

Protesti na trgu Plaz del Sol u centru Madrida isprva su bili mirni i ljudi su tapšali i uzvikivali "bez policijskog nasilja" i "sloboda za Pabla Hasela" koji je uhapšen juče u španskom gradu LJeida.

Međutim, policija je krenula na masu sa pendrecima nakon što je nekoliko demonstranata bacilo staklene boce i kamenice. Pojedini demonstranti zapalili su kontejnere koje su postavili kao prepreke u uskim madridskim ulicama.

U Barseloni, policija je ispalila gumene metke u masu, pri čemu je povrijeđen i novinar agencije Rojters.

Hasel se nije u datom roku prijavio policiji kako bi bio odveden na služenje devetomjesečne zatvorske kazne koja mu je izrečena 2018. godine. Presuda je izazvala negodovanje u Španiji.

asel je poznat po svojim radikalnim ljevičarskim stavovima i proglašen je krivim zbog tekstova pjesama i poruka na društvenim mrežama u kojima pominje baskijsku separatističku organizaciju ETA, poredi španske sudije sa nacistima i bivšeg kralja Huana Karlosa naziva mafijaškim bosom.

Više od 200 umjetnika, uključujući režisera Pedra Almodovara, glumca Havijera Bardema i pjevača Huana Manuela Serata potpisalo je peticiju protiv Haselove zatvorske kazne. 

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)